10 mondat, amit Gabriel García Márquez-től tanultam
2017. október 06. írta: ennaa

10 mondat, amit Gabriel García Márquez-től tanultam

writing-tips-gabo-high.jpg

Igent mondok a szívszorító szerelemre. Igent mondok a Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez regényeire és novelláira. Sőt, még arra is – határozottan – igent mondok, hogy a mágikus realizmus csak úgy magával ragadjon, és egy olyan romantikával átszőtt világba röpítsen, ahol a varázslatos elemek főszerepet játszanak; ahol az egyszerűség, az időtlenség, illetve a szerelem csodálatos egyveleget alkot; majd egyszerűen csak... hagyjon ott magamra. Elmélkedni, tanulni – legalább tíz mondatot –, és elveszni a Márquez-féle romantikus valóságban. 

Íme: 

„A nők valami külön észbeli adottság alapján, ami csak az övék, úgy tudnak elsiklani a valóság zátonyai mellett, hogy nem szenvednek hajótörést.”

„Az asszony számára is elérkezett a pillanat, amikor föl kell tennie magának a kérdést, egész női méltóságával és öntudatával, elfojthatatlan életkedvével, hogy mihez kezdjen a szerelemmel, amely gazdátlanul maradt benne.”

„A szerelem az emberiség nagy, közös érzése, és bármi rossz, ami egy szerelemben történik, az a világ összes többi szerelmének is árt.”

„A sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz, mielőtt megismered az igazit, hogy mikor ez megtörténik, igazán hálás legyél érte.”

„A szívnek több szobája van, mint egy kuplerájnak.”

„A gyengék soha nem fognak bejutni a szerelem birodalmába, mely zord és irgalmatlan, (...) a nők csak a határozott és elszánt férfiaknak adják oda magukat, mert tőlük kapják meg az olyannyira áhított biztonságot, amely nélkül nem tudnak szembenézni az élettel.”

 „A szív memóriája a rossz emlékeket kiveti magából, a jókat pedig felnagyítja, s ezzel a csalafintasággal érjük el, hogy el tudjuk viselni a múltat.”

„Nincs az az orvosság, amely meggyógyítaná azt, amit a boldogság nem tud meggyógyítani.”

„Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével.”

„A dolgoknak is megvan a maguk élete, csak fel kell ébreszteni a lelküket.”

Fotó: innen

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot, és kövesd a blog hivatalos Facebook-oldalát: https://www.facebook.com/ennamegmondja

A bejegyzés trackback címe:

https://ennamegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr8612935147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása