A karácsonyi Édeshármas
2016. december 25. írta: ennaa

A karácsonyi Édeshármas

Avagy a Karácsonyfa, a Bejgli és a Filter kitartó sztorija, glazúrmentesen, meg plusz egy falattal

 

tumblr_nekoywbgeh1rzzn4po1_500.jpg

Oké-oké, az Édeshármasról másra asszociáltál, de az más tészta. Ha már a tésztánál tartunk, ugye, hogy időben kész lett az a Bejgli, a Filter élénkebb színű, mint valaha, és a Karácsonyfa égő vágya idén is csillapíthatatlan? Egy kitartó sztori az Édeshármasról.

A karácsony legnagyobb „füllentése” : a pluszegyfalat. De itt van ez a találékony Édeshármas, amely röviden, mindemellett pedig tömören összefoglalja a karácsony kitartását. Akaraterejét. A karácsony tényleg – erősen – azt akarja, hogy teljes szíveddel átéld a csodát. Ezúttal külön-külön, az „alkotóelemeire” fókuszálva. Glazúrmentesen.

Jóllehet nincs karácsony Filter nélkül – bocs, Kevin. (Reszkessetek, betörők! ugyebár…) A karácsonyi, családi fotók „örökbefogadott” tagja, a Filter, aki se szó, se beszéd csatlakozik a képekhez. Különös csodálattal, illetve rajongással társul a családi fotókhoz, amelyeken mindig a legjobb színben tűnik fel. Azon szerencsések közé tartozik, akik pontosan tudják, mi áll jól nekik. Gratulálok, Filter!

Bejgli, imádunk! Mákkal, vagy dióval, eltévedt mazsolaszemekkel csatázva, igazából minden ízben, csak legyélidőbenkészen. A Bejgli, a találékonyság mestere, ugyanis ha kell még plusz egy falat, megtalálja a módját annak, hogy rövid időn belül a „címzetthez” érkezzen. Szóval: a karácsony Édeshármasának kiemelkedő szereplője.

Miután bebizonyosodott, Filter és Bejgli kiváló tagja a csapatnak, így Karácsonyfa sem maradhat ki a sorból. Karácsonyfa ékes példája annak, hogy égő vágyat kell éreznünk magunkban a céljaink eléréséhez. Ezt egy önfejlesztő könyvben olvastam, amely korántsem volt hiábavaló. Karácsonyfa az Édeshármas legesleghűségesebb tagja, aki szeretettel áll az ünnep előtt, megtiszteli azt, s – a fent említett – égő vágytól vezérelve maga alá rejti az ajándékokat. Persze ezt is boldogan. És békésen.

Számomra a karácsony nemcsak egy magasztos hangvételű „jelző”, amelyet mindenféle hashtag-hez párosíthatok. Az én szívemben őszinte öröm, boldogság férkőzött be, s legfőképp hálát adok azért, hogy a családommal együtt tölthetem ezt a csodálatos ünnepet. Az Édeshármas tagjai pedig idén is megtiszteltek jelenlétükkel.

Mellékszálon egy édes kis nosztalgia

November közepétől érzem, hogy a Wham!  beférkőzött a mindennapjaimba, s magával hozta a Last Christmas című örök klasszikusát. Persze egyedül unatkozott volna, így a karácsony közeledtével összebarátkozott Mariah Carey-vel. Szóval idővel rázendített az All I Want For Christmas Is You, én meg hoppá, kezdtem hangulatbajönni. Vagyis kerülni. Mégiscsak úgy az igazi.

A karácsony megérintett – idén is, elvarázsolt, majd a szó legszebb értelmében rabul ejtett. Mostanában sokszor eszembe jut egy emlékkép. Otthon ülök az egyik lépcsőfokon, az öcsémmel együtt, várunk Anyukámra. Anyu szeretett minket elkápráztatni, vagy szimplán csak egy mosolyt csalni az arcunkra. Ezt több alkalommal úgy érte el, hogy megkért minket, „üljünk le valamelyik lépcsőfokra, és várjunk egy kicsit”. Éreztem, valamiféle varázslat vár ránk. Egy csoda. Anyukám semmi mást nem csinált: bement a másik szobába, majd egy kis idő múlva visszajött hátratett kezekkel. Az öcsémmel izgatottan figyeltük az eseményeket, s érkezett az ominózus „mi lehet a kezemben?”, majd egyszer csak két csokoládé nézett velünk farkasszemet. Pontosabban nem is farkasszemet. Bociszemekkel tekintett ránk a két édesség, illetve ügyesen meggyőztek minket arról, együk már meg őket. Mi ennek megfelelően cselekedtünk. Egyébként nagyon finom volt. A maga varázslatos esszenciájával. Mindkettő.

Semmi plusz adalék nem volt a csokoládékban. És – tudtommal –  titokzatos recept alapján sem készültek. Anyukám szeretete, kedvessége járta át, na, meg annak a bizonyos lépcsőfoknak az ereje! Úgy éreztem: a világ a lábaim előtt hever. Varázslatos!

Számomra ezt jelenti a karácsony. A szeretetet, a varázslatot, és a szívből jövő kedvességet. Az apró gesztusokat.

A Karácsonyfa, a Bejgli és a Filter, egy kicsit más szemszögből világítanak rá az ünnep szépségére, ám ez nem azt jelenti, hogy „rossz” oldalról közelítik meg az ünnepet, és a velejáró érzéseket. Az Édeshármas csapata pedig azt hivatott érzékeltetni, hogyha az ünnepet külön-külön „alkotóelemeire” bontjuk, akkor is megmarad az a bizonyos „édes” jelző.

Megédesített pillanatokat kívánok, Kedveseim! #boldogkarácsonyt

Őszinte szívvel,

Enna

(Fotó: Tumblr)

A bejegyzés trackback címe:

https://ennamegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr6212073439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása