88 kattintás a szülinapos Mickey egérért
2016. november 18. írta: ennaa

88 kattintás a szülinapos Mickey egérért

tumblr_mejlsljwyq1qj2de5o4_400.jpg

Ma ünnepli 88. születésnapját a kedvenc Disney-karakterünk, Mickey egér. Ünnepi egyveleg, nyolcvannyolc kattintás, #köszöntés. Start.

Ma reggel mit sem sejtve szürcsölgettem imádott cukormentes latte-mat – természetesen a gyermekkoromat idéző mesehősök társaságában, bögréstül – majd elmémbe hasított a felismerés, hoppá, a telefonomon lévő naptár használata nem olyan rossz ötlet. Rövid virtuális szörfözés vette kezdetét és a bögrémet díszítő, nagy fülű Mickey egér egy szempillantás alatt életre kelt.

Egy születésnapi köszöntő erejéig. Biztosan. Pontosabban magabiztosan, ahogyan eddig is tette. Mickey egér örök, gyermeki lelkünk klasszikusa, sosem megy a ki a divatból, nemzedékek nőttek fel rajta – és kalandjain. #boldogszületésnapotmickeyegér

„Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni." - Walt Disney

Az amerikai származású rajzfilmrendező, producer Walter Elias Disney (Walt Disney) művészi érzékének – és a rajzolás iránti szenvedélyének köszönhetően megismerkedhettünk Mickey egér karakterével. Ám a „megismerkedésig” vezető út bizony rögös volt: sorozatos kudarcok, majd kettő némafilm, és 1928. november 18-án, hivatalosan is megszületett a nagy fülű egér figurája. A Willie gőzhajó című rajzfilmben pedig az első szava is elhangzott: a hot dog. (Érdekesség, hogy 1928 és 1946 között maga, Walt Disney szinkronizálta az egérbirodalom főszereplőjét – akinek egyébként mindkét kezén „csak” négy ujja volt –, de végül hangszálproblémái közbeszóltak.)

Szóval Mickey egér megérkezett a „mi világunkra”. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy hősünk eredetileg a Mortimer névre hallgatott, vékony végtagjai voltak, gonosz és agresszív jelleme pedig erősítette a negatív hős karakterét. Az egérbirodalom belátta, hogy a kerekebb forma és a kedvesség még a fekete-fehér (képi) világot is megszínesíti. Mi pedig szeretjük színekben pompázó, kerek sztorikat.

Mickey csillapíthatatlan – nyávogó – beszélőkéjének köszönhetően szélsebesen barátokra, játszótársakra tett szert, gondoljunk csak Goofy-ra vagy Pluto-ra, vagy hajajdecuki házastársára, Minnie-re. Walt Disney-nek egyébként szépen szólva bejött a biznisz, a meserajongók nem vártak tapsra, gyülekeztek füttyszóra. #mickeycsipetcsapata

Az egérbirodalom megalkotója mondta azt, hogy „fütyüréssz, miközben dolgozol”, illetve azt is: "Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni." #igaztörténetalapján

David Low, a brit rajzfilmes pedig úgy nyilatkozott a Disney-birodalom atyjáról, hogy „a grafikus művészetek legjelentősebb figurája Leonardo óta.” – Van benne valami.

És talán több is. Ha valamit elérsz, oké, ügyes vagy. De ha többet is, az már érdem. Valaminél többet elérni, verejtékkel, harcos szellemednek zöld utat engedni, végül győzni. Ez az igazi Érdem. Köztudott, Walt Disney-birodalma sem egyik napról a másikra épült.

A fehér kesztyű és a piros nadrág generációkat öltöztetett"

Ma pedig hashtag-eket is. Megnéztem, hogy ezen az ünnepélyes napon mégis hányan köszöntik kettőskeresztekkel a karaktert, s meglepő módon tapasztaltam, egészen pontosan 21 779 poszt jelenik meg a #happybdaymickey kifejezés alatt. Szerény személyem nélkül – úgy mégiscsak kerekebb számmal zárnánk a napot.

A rágcsáló nyolcvannyolc árnyalata

Lenne, ha lennének, Mickey egeres snap-ek. Kutyák, macskák, vadak, szelídek, szinte mindenből válogathatunk kényünk-kedvünk szerint, de egy nagy fekete fület, gyermeki ártatlansággal megspékelve talán elfogadnék  egy filter erejéig. Mivel snap (még) sehol, így marad a 88 kattintás a szülinapos Mickey egérért.

Ám addig is, idézzük fel mindazt, amit az ártatlan sármjával a  szeretnivaló, kis rágcsáló adott nekünk.

Gyermekkort.

A bejegyzés trackback címe:

https://ennamegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr6211972786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása